Så här kommer du tillrätta med problem i gallblåsan!

Detta inlägg kan innehålla affiliatelänkar.


Gallblåsan lagrar galla som hjälper till att finfördela fettet i maten vi äter så att den lättare kan brytas ner och tas upp av tarmen. Vid problem med gallblåsan kan man må dåligt av fet mat.

Har du problem med gallblåsan?
Gallblåsan sitter vid levern under högra revbensbågen och fungerar som en tillfällig lagringsplats för galla, som sedan blandas med tunntarmens innehåll.

Galla kan bara passera ut i tarmen när det finns föda som ska brytas ned och därför lagras den nybildade gallan tillfälligt i gallblåsan i väntan på att den behövs.

Galla består av gallsalter, kolesterol, hormon, vatten och gallfärgämnen och dess funktion är att finfördela fettet i maten vi äter så att den lättare kan brytas ner och tas upp av tarmen.

Om du har problem med nedbrytningen av fet mat, rapningar och illamående, så kan det bero på besvär med gallblåsan.

Hjälp för gallblåsans funktion
Förutom att undvika livsmedelsprodukter som du reagerar på, så kan även olika kosttillskott vara behjälpliga.

Läs gärna på mer om:

Bra produkter:

LipoZym är ett kostillskott som bland annat innehåller det fettspjälkande enzymet lipas samt  även proteas,amylas, maltdiastas och invertas.

 

Cynaramin innehåller kronärtskocka, maskros och pepparmynta. Dessa medicinalväxter förbättrar matsmältningen och har en gallstimulerande effekt.

Magnesium CitraMate innehåller en optimal blandning av magnesiumcitrat och magnesiummalat, två bra mineralkelat som kroppen har lätt för att ta upp. Magnesium har många funktioner i kroppen, och bidrar bland annat till en normal muskel- och nervfunktion, där det är delaktig vid musklernas förmåga till avslappning.

Fler kosttillskott för levern och gallblåsan hittar du här.